Hallo allemaal .
Ik zal mij is even voorstellen. Mijn naam is Martijn Bosveld, 37 jaar oud en vader van 4 mooie kinderen .
Hoe het bij mij begon met vogels .
Als klein jongetje weet ik nog goed dat ik bij de gebroeders Stein altijd bij het hek stond te kijken. Ik vond het een prachtig gezicht al die vogels. Ik durfde alleen niet zo goed te vragen of ik mocht kijken . Op me 6 begon ik met postduiven tot 3 jaar geleden moest ik er helaas mee stoppen omdat ik alleen kwam te staan met 3 kinderen. Dan gaat alle tijd in de kinderen zitten, want je bent al snel een paar uur bezig met de duiven, verzorging trainen africhting. Ik had enkel nog wat kweekkoppels. Al snel kwam ik weer in contact met me huidige vriendin, die ik inmiddels al weer 25 jaar weer ken. Ze woonde op een flatje waar ze graag een paar kleurparkieten wou. Toen heb ik voor haar maar een volière gebouwd naast mijn duivenhok.
Voor me zelf had ik 2 koppels met Kakariki’s. Al snel vond ik de Engelse grasparkieten mooi.
Ik had ze nog nooit in het echt gezien maar dan alleen via plaatjes. Op 1 februari 2019 had ik me lid gemaakt bij zanglust. Ik kwam in contact
met andere vogelliefhebbers en op maandagavond ging ik dan ook altijd even wat drinken in de club, gewoon gezellig. Al snel moest het duivenhok plaats maken voor een nieuw nachthok en volière .
Ik had van de sloop van het hok het buitenwerk bewaard.
De opbouw van het nieuwe hok was een evenementen huisje die ik opgehaald had. Die heb ik helemaal geïsoleerd. Wanden het dak en een mooie dakkoepel erin. Het hok word in totaal l-b-h 44x2x220 met 2 binnenvluchten. Een voor de mannen en een voor de poppen
.
Na ongeveer een half jaar had Henk van Dort een kweekkoppel voor me via een kweker. Van Henk had ik ook wat vogels zitten en mijn motivatie werd steeds groter. Ik begon me zelf er nog
meer in te verdiepen. In het souterrain had ik dan ook mijn kweekruimte gemaakt. 3x4 waar ik van Keulen kooien had geplaatst .
In februari begonnen we met de bouw van de volière’s. 2 stuks van 2x2x2 een links van het hok voor de mannen
en een rechts voor de poppen.
Inmiddels staat er 8 meter aan hok. Alleen de voorkant nog even schilderen en afwerken. Aan de voorkant komt nog een overkapping met een lichtstraat.
Het souterrain is ook nog aan de beurt. Die wordt 7x3 voor de kweekkoppels met binnenvluchten. Inmiddels heeft Patricia zich ook lid gemaakt van Zanglust.
Zanglust is een leuke en gezellige vereniging en ik hoop dat we nog lang mogen genieten van de club en de hobby.
Mvg Martijn Bosveld
Pop wil hongerige jongen voeren.
U ziet hieronder de video van Henk van Dort. Hoe mooi kan de vogelkweek zijn.
U ziet een lutino een grijze en 2x een geelmasker grijze cinnamon, waarvan 1 recessieve.
Sinds Maart dit jaar heb ik een nieuwe volière en daar ben ik heel blij mee.
De volière bestaat uit 4 bijtenvluchten en 4 binnenvluchtjes.
De maten van de buitenvluchten; 3 m lang, 2 m hoog en 75 cm breed.
De buitenvluchten zijn gemaakt van aluminium en staan op een fundering van trottoir banden.
De bodem bestaat uit een bestrating van koppelstones met daarop een dikke laag grof grind.
In de bestrating van koppelstones heb ik her en der uitsparingen gemaakt zodat ik het grind regelmatig schoon kan spuiten en het water dan toch weg kan lopen.
De buitenvluchten zijn geheel overdekt met gewapende golfplaten.
De binnenvluchten zijn aan de buitenkant bekleed met kunststof schroten en zijn gebouwd op trottoirbanden.
De maten van de binnenvluchten zijn 80 cm lang, 1.30 m hoog en 75 cm breed.
Deze binnenvluchten zijn ook bekleed met kunststof schroten en hebben tussenwandjes van polycarbonaat kanaalplaat waar ook het dak uit is vervaardigd.
Aan de achterzijde van deze vluchtjes heb ik een loopgang gemaakt.
Verder heb ik deze vluchten op zo'n 70 cm van de grond gebouwd, de vloertjes van deze vluchten bestaan uit betonplexplaten.
Een en ander maakt dat het schoonmaken makkelijk en snel kan gebeuren.
Onder de nachtvluchten heb ik ruimte waar ik allerlei spullen mooi kwijt kan.
Als zitstokken gebruik ik zowel binnen als buiten wilgtakken die ik regelmatig vervang.
Deze zitstokken zijn allemaal verschillend van dikte, dit is weer gunstig voor de pootstand van de vogels die nu ook elke keer anders is.
Ik ben erg tevreden over het eindresultaat, maar dit is wel de laatste keer dat ik zo'n grote verbouwing m.b.t. mijn vogels heb gedaan, met deze volière hoop ik nog heel lang te kunnen doen.
Wellicht is het leuk dat meerdere leden iets van hun volière laten zien in het clubblad.
Michel Huetink
Verslag kweek met goudvinken van M. Huetink
Sinds Oktober 2017 ben ik in het bezit van een paar Goudvinken, gekocht bij een BEC lid.
Ik heb de vogels toen gehuisvest in een binnenvlucht van 2 m lang, 2m hoog en 75 cm breed.
In deze vlucht hebben de vogels de winter goed doorgebracht.
In het voorjaar 2018 begon ik echter met de bouw van mijn nieuwe volière, en moest ik de vogels enkele keren van kooi verhuizen.
De conditie van de pop liep waarschijnlijk hierdoor snel achteruit, ik heb toen zelfs een advertentie geplaatst voor een nieuwe pop, zodat ik bij het overlijden van mijn eigen pop alvast een nieuwe achter de hand zou hebben.
Het lukte echter niet om een nieuwe pop te bemachtigen, maar gelukkig bleek dat ook niet nodig.
Een vitamine en brandnetelthee kuur en huisvesting in mijn nieuwe hok deden wonderen want de pop knapte zienderogen op.
De vogels kregen in mijn nieuwe volière een vlucht van 3m lang, 2 m hoog en 75 cm breed, met daaraan gekoppeld een nachthok van80 cm lang, 75 cm breed en 1.30 m hoog.
In Mei kregen de vogels 2 Goudvinken kapellen, een met een sisal nest en een met een nest van kokos.
Ik bood het volgende nestmateriaal aan; mos, kokosvezels, en speciaal nestmateriaal voor wildzang bestaande uit veertjes, geiten en paardenharen en grasvezels.
De pop zat hier wel veel in te trekken, maar van echte nestbouw was eigenlijk geen sprake.
De man deed helemaal niets behalve het spaarzaam gebruikte nestmateriaal weer uit het nest trekken en doodleuk weer aan de pop aan te bieden.
Wel zat de man veel te zingen en te baltsen, maar eerlijk gezegd viel en valt de zang van de Goudvink wel wat tegen, het lijkt kwa baltsgedrag wel een beetje op een diamantvink, de man fluit en blaast zichzelf als het ware wat op.
Op gegeven wilde ik toch nestcontrole uitoefenen want ik was van plan om de eieren te rapen. Het bleek dat er al 5 eieren in het nest lagen, die heb ik dus maar laten liggen.
Uiteindelijk werden er 7 eieren gelegd, de pop broedde alleen en werd gevoerd op het nest door de man. Ik vond echter wel dat de pop vrij vaak en lang van het nest af kwam, dus ik had niet zulke hoge verwachtingen.
Uiteindelijk kwamen er toch nog 5 jongen uit, die ik na ongeveer 7 dagen heb geringd met 3 mm ringen die ik voorzien had van een stukje ventielslang. Op dat moment had ik nog 3 jongen over, waar de overige 2 zijn gebleven is me nog steeds een raadsel.
Toen de jongen uit kwamen ben ik begonnen met het geven van eivoer, bestaande uit 3 beschuiten, een maatlepel Aves opfok een en een maatje Spirulina, dit mengde ik met insectenpate van Orlux en Perle Morbide (kiemzaadvervanger),e en lekker ruikend rul voertje.
Dit voer werd 4 keer per dag aangeboden en goed gegeten, de vogels kregen dan gelijk ook levend voer, kleine krekels, pinky's, buffalowormen en meelwormen.
Uiteindelijk besloot ik de buffalowormpjes onbeperkt in een bakje aan te bieden en het overige levend voer wat meer gedoseerd. De jonge vogels groeiden als kool en vlogen na ongeveer 16 dagen uit, het waren 2 pastel bruine en een wildkleur jong.
Aangezien ik verder geen ruimte had heb ik de jonge vogels bij de ouders gelaten, ze werden goed door de man gevoerd.
De pop begon echter al snel weer aan een 2 nestronde, nu 4 eieren waar 3 jongen uit zijn gekomen.
Het bleek echter geen goed idee te zijn geweest om de jongen van de 1e ronde bij de ouders te laten, want deze zaten regelmatig in het nest te rommelen
waardoor er uiteindelijk maar 1 jong uit de 2e ronde uit is gevlogen.
De pastelbruine jongen gingen vrij vlot achter elkaar dood waarvan 1 jong waarschijnlijk is doodgepikt door de vader.
Eindresultaat is dat ik 2 jongen op stok heb gekregen, dat is natuurlijk niet veel, maar ik ben er toch wel blij mee.
Wat blijft is de gevoeligheid voor Coccidiose.
Ik ben bij Goudvinkenkwekers geweest die hun vogels bijna steriel houden, je vindt daar bij wijze van spreken nog geen korreltje voer op de grond liggen, ook wordt er door veel kwekers nog preventief gekuurd.
Ik vindt persoonlijk deze manier van vogels houden wat overdreven, en preventief kuren zal ik überhaupt nooit doen.
Wel heb ik mijn buiten volières volledig overkap met glasvezelplaten, zodat er geen mest van wilde vogels in kan vallen.
De bodem van mijn buiten volières bestaat uit een bestrating van koppelstones waar ik een dikke laag grof grind op heb gelegd.
In de laag koppelstones heb ik her en der wel uitsparingen gemaakt zodat ik het grind kan schoonspuiten en het water toch de bodem in kan lopen.
Mijn nachthok is aan de binnenkant afgewerkt met kunststofplaten, de bodem bestaat uit betonplexplaten waar ik kranten op heb liggen.
Het vervangen van die kranten doe ik 2-3 keer per week, wat een fluitje van een cent is door de nieuwe indeling van mijn nachthok, de binnenvluchtjes staan namelijk zo'n 80 cm van de grond af.
De wanden van mijn nachthok maak ik elke week schoon, kunststof is gelukkig heel makkelijk schoon te maken en te houden.
Ik hoop zo de kans op Coccidiose zo klein mogelijk te maken.
Als voer geef ik een Goudvinken mengsel van Jos Dircks, niet goedkoop, wel goed (volgens meerdere Goudvinkenkwekers)
Verder heb ik veel variatie in het voer, elke dag wel iets van appel, peer, druiven, witte, zwarte nes. lijsterbes, vuurdoornbessen, meidoornbessen, wortelen broccoli, spruitjes, witlof etc, dit wordt allemaal goed gegeten, fijn is om te zien dat de jonge vogels dit dan ook overnemen. 2 Keer per jaar een kuur van brandnetelthee, 1 week lang
De samenstelling van het eivoer heb ik hierboven al uiteen gezet. Drinkwater wordt minimaal 1 keer per dag ververst. Met warm weer sproei ik de vogels in de buiten volière, ze gaan er echt voor zitten en zijn nadien kletsnat en niet om aan te zien.
De Goudvink is een fijne vogel om te houden, mooi, rustig en vertrouwelijk.
Ik heb dit jaar fouten gemaakt, waar ik een hoop van heb geleerd en ik in de toekomst hopelijk mijn voordeel mee kan doen.
Maar..ik heb nu 3 soorten vogels in mijn volieres vliegen Kardinalen, Goudvinken en Splendidparkieten) , en ik ben van plan om met 2 soorten verder te gaan.
Ik zal dus een keuze moeten maken uit de Splendid's (ook erg fijne vogels om te houden) of de Goudvinken, de kardinalen blijven dat staat vast!
Zal nog een lastige keuze worden.
Michel Huetink
Verslag M. Huetink kweek met Rode Kardinalen.
Mijn kweek met Rode Kardinalen Cardinalidae Cardinalis Cardinalis
Sinds Maart 2018 ben ik in het bezit van een koppel Rode Kardinalen.
Ik vond de Rode Kardinaal eigenlijk altijd wel een hele mooie vogel, en weet nog wel dat we begin jaren 70 ooit eens een man Rode Kardinaal hebben gehad, gekocht bij een vogelhandel in Lochem. Toen waren ze echter wel aanmerkelijk goedkoper dan tegenwoordig. Ook weet ik nog dat er toen hoofdzakelijk mannetjes werden aangeboden. Eigenlijk was ik nu helemaal niet op zoek naar deze vogelsoort, maar ik kreeg een dermate mooi aanbod dat ik moeilijk af kon slaan. Ik kon ze niet eerder van de vorige eigenaar ophalen dan eind Maart want ik was nog druk bezig met de bouw van mijn nieuwe voliere, maar dat was voor de vorige eigenaar geen probleem. Toen mijn nieuwe voliere klaar was, kon ik de vogels ophalen, dat was op 23 Maart.
Ze kregen een vlucht van 3 meter lang, 75 cm breed en 2.00 meter hoog, met daaraan gekoppeld een nachthok van 80 cm lang, 1.30 meter hoog en 75 cm breed. Beide vogels hadden het direct naar hun zin, de man begon al vrij snel veel en langdurig te fluiten. Na enkele dagen begon de man echter achter de pop aan te jagen, ik ben toen minder meelwormen gaan voeren. Al vrij vlot hierna was het jagen van de man aanmerkelijk minder, en na enkele dagen zag ik dat de man de pop kon voeren. Toen begon het baltsritueel, mooi om te zien, de man gaat met uitgespreide staart en hangende vleugels bijna horizontaal op de zitstok liggen om indruk te maken op de pop. Dat lukte blijkbaar want al snel volgde er meerdere paringen. Ik heb toen 2 Goudvinken kapellen in het hok gehangen, 1 met een sisal en 1 met een kokosnest. Ook ben ik toen begonnen met het aanbieden van nestmateriaal, cocosvezel, mos, veertjes, geitenharen etc.
De pop kon eerst niet zo goed kiezen welk nestkapel ze wilde nemen, ze zat dan weer in de een, dan weer in de ander. Al het door mij aangeboden nestmateriaal werd niet gebruikt. Wel vloog de pop rond met stukken krant die ik als bodembedekking in het nachthok gebruik. Ook krantenpapier werd echter uiteindelijk niet gebruikt als nestmateriaal, uiteindelijk werden er 4 eieren gelegd in het kale sisalnest.
De pop broedde alleen, zat heel vast op het nest, en werd goed gevoerd door de man. Een voorbeeldige echtgenoot zou je denken, maar niets was minder waar. Waar ik voor gewaarschuwd was gebeurde ook. Na zo’n 12 dagen broeden zag ik de man op een gegeven ogenblik driftig in het nest pikken. Op het moment dat ik de voliere instapte, vloog de man al rond met een ei met daaruitbungelend een jonge Kardinaal. 2 Bevruchte eieren waren dus verloren, nog een geluk dat ik het had gezien, anders had ik waarschijnlijk helemaal niets meer over gehad.
De man heb ik gelijk apart gezet in de vlucht ernaast, en de volgende 2 dagen kwamen er 2 jonge Kardinalen uit het ei. Ik ben toen begonnen met 4 keer per dag levend voer en eivoer aan te bieden. Dit levend voer bestond hoofdzakelijk uit Buffalowormpjes, krekels, pinky’s en in mindere mate meelwormen. Uiteindelijk besloot ik om 4 keer per dag krekels, pinky’s en meelwormen aan te bieden. Buffalowormpjes kregen ze onbeperkt, die had ik in een bakje gedaan zodat ze deze de hele dag tot zich konden nemen. De jongen groeiden als kool, en ik heb ze al na 5 en 6 dagen moeten ringen met 4 mm ringen die Henk van Dort nog snel voor me geregeld had.
Ook nog een spannend avontuur nog
met de Kardinalen beleefd.
Toen de jongen ongeveer 7 dagen oud waren sloot ik de binnendeur van de vlucht niet goed af. Dit
zou zo erg nog niet zijn geweest, als ik de buitendeur van het nachthok maar goed dicht had gehouden, en dat was nou juist niet het geval! Resultaat, de pop was ontsnapt, ik kon mezelf wel voor
de kop slaan. De man deed die avond en zelfs een gedeelte van de nacht niets anders als fluiten, maar de pop was en bleef weg. Ik
heb kontakt opgenomen met Alois van Mingeroet die adviseerde om de jongen bij te voeren en warm te houden, ook was hij ervan overtuigd dat de pop wel terug zou komen. Ik heb de jongen zelf 2 keer
wat bijgevoerd, maar dat lukte niet erg best. Gelukkig had ik nog een ziekenkooitje, nog nooit gebruikt, maar deze deed die nacht dienst als couveuse, de jongen zaten dus wel lekker warm. Toen ik de volgende dag na een slechte nacht om 5.15 uur uit bed kwam zag ik de pop bovenop de voliere zitten, de man zat inmiddels ook weer te fluiten. Aangezien onze poes ook in de tuin liep durfde de pop niet van de voliere af te komen. Ik heb toen gelijk de poes uit de tuin gehaald, het nest weer terug gehangen in de voliere en de
deur open gezet. Ik was nog niet in onze keuken of de pop zat al weer in het hok, gelijk de deur dichtgedaan dus ze was weer veilig thuis.
Alsof er niets gebeurt was ging ze gewoon weer verder met voeren. Helaas raakte het 2e jong na verloop van tijd toch steeds meer achter, ging ook steeds minder bedelen om voer en uiteindelijk is deze dan toch dood gegaan. Het overgebleven jong deed het verder wel goed, en vliegt op het moment dat ik dit schrijf 30 Juni in de voliere rond alsof het nooit iets anders heeft gedaan, ook lijkt het weinig last te hebben van de warmte de laatste dagen.
Jonge Kardinalen zijn na ongeveer 5-6 weken zelfstandig en moeten dan bij de ouders vandaan worden gehaald. De oude man fluit op dit moment bijna de hele dag, balst en voert de pop door het gaas heen. Ik wil echter nog 2 weken wachten voor ik ze weer bij elkaar zet, het jong kan dan apart worden gezet.
Mijn plan is om dan de man en de pop enkele dagen weer bij elkaar te zetten en na een paar dagen weer uit elkaar te halen, zodat de pop als het goed gaat weer rustig kan gaan broeden. Als alles goed gaat kan de 2e ronde dan beginnen wanneer ik net vakantie heb.
Indien alles naar wens verloopt zijn mag ik eventueel nieuwe jongen verwachten als ik weer terugkom van vakantie. De vakantieverzorger (Henk van Dort) hoeft dan gedurende mijn vakantie niet 4 keer per dag langs te komen om levend voer te geven. Voorlopig is het echter afwachten wat de toekomst gaat brengen, voorlopig ben ik al heel blij met 1 jonge Rode Kardinaal, en als die gezond volwassen mag worden is mijn seizoen wat dat betreft al geslaagd.
Er bestaat geen specifiek voer voor Rode Kardinalen.
Aangeraden wordt om 2 delen Agaorniden/Neophemazaad aan te vullen met 1 deel Wildzangzaad.
Hierbij elke dag wat universeelvoer of insectenpate aangevuld met wat levend voer in de vorm van meelwormen, buffalowormpjes en pinky’s.
Als er jonge vogels zijn moet het levend voer drastisch worden opgevoerd daar de ouders de jongen de eerste tijd bijna alleen maar levend voer geven.
Dit voer geef ik in die tijd meerdere keren per dag, ik doe dat om 8.00, 12.00, 16.00 en 20.00 uur.
Aangezien ik alleen ‘s nachts werk kan ik ‘s morgens voor ik mijn bed in duik de 1e keer voeren, ik zet dan de klok op 12.00 en 16.00 uur en om 20.00 uur ben ik al lang uit bed.
Verder geef ik elke dag wel wat fruit of groenten, dit wordt door de vogels goed gegeten, vooral Witlof, Brocolli, Appel, Peer, Druiven, Paprika, Mandarijn en Sinaasappel en allerlei soorten bessen, Rode, witte, Zwarte, Meidoorn, Vuurdoorn en Lijsterbessen .
Het eivoer wat ik geef bestaat uit;
3 Beschuiten
1 Maatlepel Aves opfok
1 Hardgekookt ei
1 Maatlepeltje Spirulina
Dat maak ik aan met wat Perle Morbide (kiemzaadvervanger) en vul het aan met wat insectenpate van Orlux
Dit krijgen de vogels gedurende de de tijd dat er jongen zijn ook 4 keer per dag, dit voer wordt goed gegeten.
Het levend voer wat ik geef wordt wordt bestrooid met Aves insectenpoeder, dit was overigens een tip van Alois van Mingeroet.
Door het ontbreken van een inwendig skelet hebben bovengenoemde insecten een te laag calcium en vitamine D3 gehalte.
Calcium, vitamine A en vitamine D3 tekorten kunnen pootvergroeiingen en gewrichtsproblemen veroorzaken.
Door het bestrooien van de insecten met insectenpoeder kan dit worden voorkomen, ook het gehalte aan overige vitaminen, mineralen en sporenelementen wordt hierdoor sterk verbeterd.
Ook wordt dit poeder door de insecten zelf gegeten, dus de benodigde voedingstoffen komen ook nog eens via de insecten bij de vogels terecht.
Mijn overgebleven jonge Kardinaal staat overigens keurig recht op zijn/haar pootjes.
Leuk detail is dat zowel de man als de pop van de Rode Kardinaal, mooi kunnen fluiten.
Ze klinken ook identiek, alleen de zang van de man is een stuk krachtiger en luider, ook laat de man veel vaker van zich horen.
Persoonlijk vindt ik eerlijk gezegd de zang van de Japanse nachtegaal echter nog mooier.
Verder is het van belang dat een koppel Rode Kardinalen in de broedtijd hun hok niet met andere vogels hoeven te delen.
Wanneer er jongen zijn wordt hoofdzakelijk levend voer gegegeten, dit moet meerdere keren per dag worden aangeboden.
Als de pop eieren heeft is het verstandig de man weg te halen bij de pop zodat die rustig kan broeden en er minder kans is dat er eieren of jongen verloren gaan, dit werd mij ook geadviseerd door Alois.
Ik deed dat niet, eigenlijk durfde ik het niet te doen want ik was/en ben erg terug houdend als ik vogels moet gaan vangen in een vlucht waar ook vogels zitten te broeden.
Maar ik had beter wel kunnen luisteren, want als gevolg hiervan ben ik dus in elk geval al 2 jongen kwijtgeraakt door toedoen van de man, weer een leer voor de volgende keer.
Nog een opmerkelijk feit.
Ik heb in mijn buitenvlucht een bodembedekking van grof kiezel.
Ik vindt echter op de fundering van de voliere regelmatig kiezelstenen liggen die er door de Kardinalen op zijn gelegd.
Wat voor doel dit heeft weet ik niet, maar ik vindt het wel een prestatie van de vogels, die keitjes zijn verhoudingsgewijs voor een vogel van het formaat Rode Kardinaal best wel zwaar.
Michel Huetink
Henk van Dort
Ik zal me even voorstellen.
Ik ben Henk van Dort en heb al zo'n 50 jaar vogels. Zolang als ik vogels heb ben ik ook al lid van de Nederlandse Bond. Eerst ben ik lid geweest in Hoenderloo en nu ben ik al jaren lid van de Vogelliefhebbersvereniging Zanglust. Eerst alleen maar als lid en inzender. In de loop van de jaren ben ik in allerlei baantjes gerold. Allereerst werd ik ringencommissaris. Later werd ik 2e Voorzitter en leid ik tegenwoordig de Paas-en Kerstbingo.
Ik ben begonnen met kleine grasparkietjes en 2 jaar later met rode kanaries. Maar met al die kleurvoeding werd dat een mislukking en ben ik overgegaan op de groene en goudagaat kanaries. Nu, ruim 25 jaar later heb ik standaard Grasparkieten met wisselende uitslagen. Het ene jaar gaat het beter dan het andere jaar, maar het is een mooie Hobby.
Zo nu weet u denk ik wie ik ben. Verder hoop ik dat u ook veel plezier beleeft aan uw hobby.
Fred Horst
Fred Horst
Hallo even voorstellen
Ik ben lid van de vogelvereniging Zanglust sinds 1983. Zo'n kleine 37 jaar dus, waarvan zo'n 30 jaar in het bestuur van VV Zanglust. De eerste 12 jaar
als secretaris en de laatste jaren als 2e secretaris.
Ik ben een fanatiek kweker van Glosters. Helaas was ik lange tijd de enige die dit soort vogels kweekt. Sinds kort gelukkig ook Fre Wisseborn en mevrouw Schierboom.
Elke maandagavond is het altijd gezellig en druk in ons eigen clubgebouw achter de Deventerweg tegenover de Atletiekvereniging Hanzesport. Om een indruk te krijgen van ons clubgebouw klikt u eens in het menu onder clubgebouw.
Eugene Piron
Wie ben ik ?
Mijn naam is Eugene Piron. Ik ben woonachtig in Hengelo ( Gld). Ik ben voorzitter van onze
Vogelliefhebbers Vereniging Zanglust te Zutphen. Sinds jaar en dag kweek ik vogels.
Als klein jochie had ik al kanaries en op dit moment kweek ik grote parkieten. Sinds kort
kweek ik ook diverse tropische vogels. Het contrast is soms wel erg groot.
Zo ring je een koningsparkiet en even later zit je te prutsen om een goudbuikje de ring om te doen. Het houden van vogels geeft mij rust in het jachtige leven van werken. Ik beleef er veel voldoening aan en kijk elke keer weer uit naar het broedseizoen.
Wil je meer van me weten kom dan naar onze clubavond in ons clubgebouw op de maandag tussen 19.30 en 23.00 uur.
Eugène
Mari Schierboom
Mag ik mij even voorstellen.
Ik ben Mari Schierboom. Sinds 2003 lid van de vogelvereniging Zanglust. Ik ben er een paar jaar uitgeweest. Dit in verband met mijn werk.
Via Theo Pikkert ben ik bij de vereniging terecht gekomen. Ik doe dit alles niet alleen, maar samen met mijn vrouw Jeanet.
Wij hebben een nieuw vogelhok gebouwd in 2014. Daarin hebben we kanaries in de kleuren; rood ,wit en rood vetstof. Buiten hebben wij een volière met kleine parkieten. Samen hebben wij er een leuke hobby aan.
Mari Schierboom